Designerds

Symfonieorkest Vlaanderen

Magazinedesign 

Al meer dan vijftig jaar is het Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde binnen het Vlaamse orkestlandschap. Met zestig geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde (gast)dirigenten brengt het Symfonieorkest Vlaanderen zowel uitvoeringen en creaties van hedendaags werk als stijlvolle vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme.

Het orkest vervult hierbij een voorbeeldfunctiein het scheppen van kansen voor jonge, talentvolle musici, componisten, solisten en dirigenten.

Als proefproject ontwierp Designerds enkele pagina’s voor hun jaarlijkse magazine. Op experimentele wijze werd er een inhoudstabe ontworpenl. De vormentaal hiervan is afgeleid van een gitaar of een cello. 

De eerste pagina’s zijn monochroom rood om het passionele van de muzikant en de dirigent, die het voorwoord doet, te benadrukken.

Op de volgende pagina’s zien we een interview en een fotoreportage terug. Bepaalde vormelijke accenten (zoals de verschoven foto’s) zien we ook terug op deze pagina’s.

_